01926 810 291

Farrow-jones-logo

Orangery & Kitchen In Berkshire

Initial Consultation & Engagement

We chose Dave Jones and his team for our kitchen, Orangery and related work for three reasons:
  • Dave listened to our requirements and was able to visualise the way to add the Orangery and reshape the existing roofline, and tie in with previous extensions, including clear drawings and a “to be” picture.
  • Farrow & Jones offered to organise drawings, structural work and planning applications, as well as the build, which allowed us to agree a predictable plan for the build of the Kitchen Orangery.
  • Dave introduced us to clients with similar work, which could assure us on the plans. He also assured us that we would have the same team, including Chris Male, a highly skilled kitchen maker.

Project Management

Dave prepared a week-by-week plan for the project, which he stuck to.
He communicated well with us as the homeowners, the kitchen build team and also with the additional trades that we brought in (for aspects such as wood flooring, worktop and underfloor heating) to ensure that deadlines were met and the desired finish achieved.
In particular, a flush ground floor across our main rooms was important to us and Dave ensured that all of the necessary preparation and screed work tied in to achieve this.
Dave responded to a small number of additional requirements, which were absorbed within the timeline. He attended every day when scheduled.

Book a Free Design Consultation

Experience the finest Conservatories & Orangeries with Farrow & Jones

Bespoke Kitchen Design

Chris worked with us to evolve a design, which allowed us to have a large island and an easy-to-use kitchen with all the storage and facilities we wanted. This was confirmed to us with drawings and perspectives of the design.
His attention to detail in design was excellent in ensuring proportion across the whole kitchen and the location and layout of drawers and fittings. All of the units were bespoke and the standard of finish internally and externally was very good. He had a specialist achieve an excellent standard of paint finish. He took particular care in fitting to ensure alignment with the windows, door spaces and overall dimensions to give us the best working areas and optimise positions of the cupboards and island.
All of the design elements we asked for were delivered with excellent joinery. Chris promptly addressed a couple of snagging points and also absorbed a couple of additional items into the timeline without impacting the overall end date for the project.
He communicated well with us and the wider workforce, including the fabricators for the worktops, and prepared everything to ensure we got an excellent result for our kitchen, which we enjoy everyday.

Testimonial

“Externally, Dave’s team have successfully updated the overall facing to the rear of our house to bring it in to be a cohesive design. We also subsequently revamped and relayed our patio to curve across the whole back of the house, which completes the finished result.“

The Team

Dave’s team were professional in approach and delivered high a standard of finish. As they are regularly working together on similar projects, the complexities were identified earlier and we were helped with the decisions to be made to achieve what we wanted.
Dave’s team covered all of the structural aspects of the first and second fit, apart from plumbing and flooring finishes. His team showed a good attention to detail and delivered good finished surfaces and delivered an excellent level floor surface, working to tie in both existing and new building work.
Care was taken to separate the work underway from the rest of the house to minimise dust and disruption and the team planned noisy and disruptive activities to fit in with any constraints we had. The site was left tidy and safe every day. If you’re looking to have something similar, then download our free brochure below or get in touch through the website to get your bespoke Conservatory quote today.

Book a Free Design Consultation

The End Result

Every day, we enjoy the light and open Orangery. It took us a little time to make best use of all the storage and also to get the right furniture for the rest of the room to tie in with the kitchen, but the end result is a great pleasure and excellent for entertaining. As we have also opened our whole downstairs to a more open plan design, we feel we are in a different house, although we have lived at the same address for some time!
Externally, Dave’s team have successfully updated the overall facing to the rear of our house to bring it in to be a cohesive design. We also subsequently revamped and relayed our patio to curve across the whole back of the house, which completes the finished result.